פסיכיאטרים ומטפלים פסיכולוגיים
אנשים רבים טועים וחושבים כי פסיכיאטרים ופסיכולוגים הם "עולמות נפרדים", מקצועות שונים לחלוטין הנפגשים רק במסדרונות מרפאות לבריאות הנפש. למעשה, יש דמיון רב מאוד בין השניים וכמובן גם כמה הבדלים. במה שונה פסיכיאטר מפסיכולוג? מה הוא טיפול משולב?

במה פסיכיאטר שונה מפסיכולוג?
הן פסיכיאטרים והן פסיכולוגים הם מטפלים. ההבדל המהותי בין פסיכיאטר לפסיכולוג הוא שהפסיכיאטר הוא רופא בהכשרתו ובמקצועו אשר התמחה בתחום בריאות הנפש. בהיותו רופא, הפסיכיאטר רשאי לרשום תרופות, שלא כמו פסיכולוג או מטפלים נפשיים אחרים. הטיפול הפסיכיאטרי אינו שונה במהותו מטיפול פסיכולוגי, מדובר ברוב המקרים בשיחות אחד על אחד כשהמטרה היא לאבחן את הבעיה או הקושי מהם סובל המטופל ולהתאים טיפול.
טיפול פסיכיאטרי תמיד כולל תרופות?
ישנה דעה רווחת האומרת כי טיפול אצל פסיכיאטר לנצח יוביל אותנו את בית המרקחת הקרוב. למעשה, לא כך הדבר כלל וכלל, אמנם פסיכיאטריים אכן מורשים לרשום תרופות אך זאת אינה האופציה הראשונה וודאי שלא ביום. כיום, מטפלים עובדים יחד עם המטופל על מנת למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורו בין אם זו כוללת קבלת מרשם לתרופות או לא. פסיכיאטריים רבים נוטים להיעזר בטיפול תרופתי כמוצא אחרון בלבד או כתמיכה לתהליך ריפוי רחב יותר.
מה הוא טיפול משולב? אילו מטפלים לוקחים בו חלק?
טיפול משולב הוא כינוי לטיפול בו ישנו יותר מגורם טיפולי אחד ויותר ושיטת טיפול אחת. מטפלים רבים יכולים לקחת חלק בטיפול משולב למשל: פסיכולוג או עובדת סוציאלית כמטפל קוגנטיבי ואוזן קשבת, פסיכיאטר כמטפל פסיכו-נוירולוגי ותרופתי, מטפלים בעיסוק, אומנות, תנועה, ציור, מוסיקה ועוד. מדובר כאן על מערך שלם של אנשי מקצוע כשכל אחד מביא את המומחיות שלו לרווחת המטופל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה