יום חמישי, 17 באוקטובר 2013

רוח המיסטיקה


שיטות לחיזוי עתיד

חיזוי העתיד בעזרת רוח המיסטיקה תמיד היה נושא פופולארי בחברה האנושית. הוא תמיד עניין את גדולי האומה ואת פשוטי העם, כאחד ובצדק. במהלך ההיסטוריה פותחו שיטות רבות לגילוי העתיד, שרובן שרדו עד עצם היום הזה. שיטות אלה מציעות לנו עולם עשיר של ידע בלתי נדלה על העולם, סודות הבריאה וכלים להיות מאושרים, בריאים ומצליחים.


רוח המיסטיקה ואסטרולוגיה

רוח המיסטיקה ואסטרולוגיה הולכות יד ביד מזה אלפי שנים. ביום בו האנשים גילו את השמיים, הם הבינו שסודות הגורל נמצאים שם למעלה. אכן, אסטרולוגיה מציעה שיטה ייחודית לגילוי העתיד על סמך מיקום הכוכבים בשמיים, בזמן לידתו של האדם. אסטרולוגיה מחלקת את השמיים ל- 12 מזלות ולכל אדם יש את הכוכב שלו, שמנחה אותו בחייו, שומר עליו וטומן את הפוטנציאל האישי שלו.


רוח המיסטיקה ונומרולוגיה

תורת הנומרולוגיה, שדומה מאוד במהותה לאסטרולוגיה, זאת בשל העובדה שהיא מתבססת על תאריך לידתו של האדם, גם היא מאפשרת לאדם הצצה אל עבר עתידו. אחד ממייסדיי התורה היה הפילוסוף פיתגורס שהאמין כי למספרים המרכיבים את גורלו של האדם ישנה השפעה מיסטית על חייו. אך בעזרת הנומרולוגיה אפשר לגלות לא רק את העתיד אלא גם את העבר, בכדי להבין את מורכבות הקארמה של האדם המשפיעה עליו בהווה ובעתיד.



רוח המיסטיקה וקלפי טארוט

כשמדברים על רוח מיסטיקה והשיטות לחיזוי העתיד, קשה להתעלם מתחום הטארוט. היום הוא זוכה לפופולאריות עצומה, זאת בעיקר בשל הנגישות שלו והיכולת לספק לבני האדם תשובות מדויקות כמעט לכל שאלה, כל דילמה וכל בעיה. כל חפיסת קלפי טארוט כולל 78 קלפים שלמעשה מסמלים את פסיפס האנושיות השלם, עם כל התחושות האפשריות, עם כל האירועים האפשריים ועם כל דפוסי המחשבה האפשריים.


רוח המיסטיקה ותקשור רוחני

תקשור רוחני, גם הוא נחשב לשיטה מאוד פופולארית בימינו ומאוד יעילה לחיזוי העתיד. תקשור רוחני יכול להתבצע במגוון רב של דרכים, חלקן דורשות את התערבותו של מתקשר רוחני מנוסה וחלקן מוצעות לנו בחיי היום יום, אפילו מבלי שנשים לב לכך. כך למשל, חלומות מהווים דרך נפלאה למדריכים רוחניים להעביר לנו מסרים על עתידנו.

יום חמישי, 3 באוקטובר 2013

בוררות



האם ניתן לבטל תהליך של בוררות?

אחת מן האופציות הטובות ביותר ליישב מחלוקת משפטית בין שני צדדים היא ללא כל צל של ספק על ידי מעורבות של בורר. יש לציין את העובדה כי ככלל, הרעיון בפניה לתהליך של בוררות כזה או אחר, הוא למנוע עומס מיותר על מערכת המשפט שלא לצורך. רוב הגורמים אשר פונים אל בוררות, הם כאלה אשר מן הסתם יש ביניהם סכסוך על רקע אזרחי מסוים, אך במקום להיכנס לדיון משפטי ארוך במיוחד - הרי שהם יכולים לפנות לתהליך של בוררות, וכך תוך שלושה חודשים תהיה פסיקה של הבורר לטובת אחד מהצדדים. חשוב עם זאת לציין, כי פסיקתו של הבורר לא חייבת להיות סופית. אמנם מערכת המשפט מעדיפה תמיד שהתהליך של בוררות יהיה סופי, אך יש מספר סיבות בגינן ניתן לערער על ההחלטה.


מתי ההחלטה לא תקינה?

ניתן להגיש ערעור על תהליך של בוררות במידה וקורים המקרים הבאים: ראשית, במידה וההסכם שמראש קבע כי הולכים לתהליך של בוררות לא היה תקף או חוקי - בין אם לא היה קיים כלל בחוזה, בין אם הדבר היה קיים רק בטיוטה של החוזה ולא בניסוח סופי, וכיו"ב - וכל זאת כמובן בכפוף לחוק החוזים ולמשתמע מעקרון החשוב של כיבוד הסכמים.


כמו כן, ניתן לערער לבית המשפט על החלטה של בוררות, במידה והבורר חרג מסמכותו. לעניין זה, חריגה מהסמכות היא כפי שהוגדר בחוזה שבו נקבע שהולכים לבוררות, או כפי שהצדדים הסכימו ביניהם מול הבורר לפני תחילת התהליך - וגם כאן יש מרחב רחב יחסית לפרשנות.

אפשר גם לפנות לבית המשפט, במידה ובתהליך של בוררות, הבורר לא קיבל החלטה באחד מהעניינים שהובאו מולו ובעצם עוד קיים פער.


עוד כמה עילות

קיימת עילה לבטל תהליך של בוררות בבית המשפט, במידה והתהליך נמשך יותר משלושה חודשים, וכן הבורר גם ביצע ארכה של שלושה חודשים נוספים אך עדיין לא קיבל הכרעה בעניין. כמו כן, אם ההחלטה מנוגדת לתקנות הציבור - אזי אפשר לערער לבית המשפט.