האם ניתן לבטל תהליך של בוררות?
אחת מן האופציות הטובות ביותר ליישב מחלוקת משפטית בין שני צדדים היא ללא כל צל של ספק על ידי מעורבות של בורר. יש לציין את העובדה כי ככלל, הרעיון בפניה לתהליך של בוררות כזה או אחר, הוא למנוע עומס מיותר על מערכת המשפט שלא לצורך. רוב הגורמים אשר פונים אל בוררות, הם כאלה אשר מן הסתם יש ביניהם סכסוך על רקע אזרחי מסוים, אך במקום להיכנס לדיון משפטי ארוך במיוחד - הרי שהם יכולים לפנות לתהליך של בוררות, וכך תוך שלושה חודשים תהיה פסיקה של הבורר לטובת אחד מהצדדים. חשוב עם זאת לציין, כי פסיקתו של הבורר לא חייבת להיות סופית. אמנם מערכת המשפט מעדיפה תמיד שהתהליך של בוררות יהיה סופי, אך יש מספר סיבות בגינן ניתן לערער על ההחלטה.
מתי ההחלטה לא תקינה?
ניתן להגיש ערעור על תהליך של בוררות במידה וקורים המקרים הבאים: ראשית, במידה וההסכם שמראש קבע כי הולכים לתהליך של בוררות לא היה תקף או חוקי - בין אם לא היה קיים כלל בחוזה, בין אם הדבר היה קיים רק בטיוטה של החוזה ולא בניסוח סופי, וכיו"ב - וכל זאת כמובן בכפוף לחוק החוזים ולמשתמע מעקרון החשוב של כיבוד הסכמים.
כמו כן, ניתן לערער לבית המשפט על החלטה של בוררות, במידה והבורר חרג מסמכותו. לעניין זה, חריגה מהסמכות היא כפי שהוגדר בחוזה שבו נקבע שהולכים לבוררות, או כפי שהצדדים הסכימו ביניהם מול הבורר לפני תחילת התהליך - וגם כאן יש מרחב רחב יחסית לפרשנות.
אפשר גם לפנות לבית המשפט, במידה ובתהליך של בוררות, הבורר לא קיבל החלטה באחד מהעניינים שהובאו מולו ובעצם עוד קיים פער.
עוד כמה עילות
קיימת עילה לבטל תהליך של בוררות בבית המשפט, במידה והתהליך נמשך יותר משלושה חודשים, וכן הבורר גם ביצע ארכה של שלושה חודשים נוספים אך עדיין לא קיבל הכרעה בעניין. כמו כן, אם ההחלטה מנוגדת לתקנות הציבור - אזי אפשר לערער לבית המשפט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה